top of page
  • Noortje

Regenboogtaart


Het leuke aan het eten van veel groenten is, naast dat het super lekker en gezond is, wat mij betreft ook alle kleuren die je bord dan heeft! Daarom ook deze regenboogtaart voor kerst! Het kerstmenu wat ik samen met Kim heb gemaakt is helemaal allergievrij (geen gluten, melk, ei, sulfiet, mosterd, pinda, soja, selderij, sesamzaad, lupine) en vegan! Oké, deze taart is wel even wat werk, maar dat mag ook met kerst vind ik ;)

Ingrediënten voor 4 personen:

- 2 aubergines

- 1 spitskool - 400 gram spinazie

- 295 gram gegrilde paprika (glazen pot of zelf maken) - 50 gram pijnboompitten - 400 gram cannellinibonen

- handje waterkers - paar takjes kruiden naar smaak, bv. tijm - olijfolie - peper en zout

Optioneel: - eetbare bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines in plakken (0,5cm dik) en verhit ze in een grillpan of in de oven op grillstand (keer wel om). Haal ondertussen de bladeren van de spitskool en snijd de harde kern eruit! Zet een pan water op en voeg de bladeren toe als het water kookt. Kook de bladeren in kort een grote pan in 4 minuten, leg ze daarna kort in koud water! Laat uitlekken, eventueel deppen met keukenpapier! Verhit de olie in een pan en voeg de spinazie toe, laat slinken! Laat daarna uitlekken en druk al het vocht er goed uit! Als je wilt breng je de spinazie op smaak met wat peper en zout. Maak nu ook de gegrilde paprika in de grillpan of haal ze uit het glazen potje! Snijd in reepjes van 2cm. Maal de bonen fijn in een keukenmachine, als het niet smeuïg genoeg wordt voeg je wat olie toe! Eventueel kan je hier ook wat peper toevoegen voor de smaak! Maal de pijnboompitten fijn in de (schoongemaakte) keukenmachine. Nu zijn alle ingrediënten klaar en ga je laagjes maken!

Pak een springvorm, bedek de bodem met de bladeren kool (hou wel een blad apart). Verdeel daarna de helft van de aubergine erover, dan de helft van bonenpasta, dan een helft paprika, een helft spinazie en herhaal dit! Als laatste duw je het koolblad erop en druk je de laagjes een beetje op elkaar. De pijnboompitten verdeel je over de regenboogtaart. Bak in een half uur af! Strooi er wat waterkers bladeren over.

Tip: Serveer op een mooi taartplateau!

#Kerst #Diner #Gegrildegroenten #Bonen #Spinazie #Aubergine

bottom of page