top of page
  • Noortje

Salsa van gele tomaat & guacamole


Tegenwoordig kan je héél veel variaties tomaten kopen! In verschillende kleuren zoals natuurlijk de rode maar ook geel, oranje, groen. Tomaten met veel vocht, of juist niet, voor bv. een salade Caprese. Met kerst is het leuk om het nét even anders te doen (vind ik). De knal geel/oranje tomaatjes voor deze salsa kocht ik bij een winkel waar ze héél veel soorten hebben, ik heb een foto van deze prachtige winkel met de variatie aan o.a. tomaten al eens laten zien. Dit kleine voorgerechtje vormt het tweede gerecht van het 'allergievrije 6 gangen vegan kerstmenu'. Samen met Kim heb ik dit menu ontwikkeld en voorgeproefd: het is een heerlijk menu voor de feestdagen.

Ingrediënten voor 4 personen: - 2 tomaten - 1 avocado - 1 rode ui - 0,5 limoen

- takje munt - peper

Optioneel: - eetbare bloem - groene salade

Bereiding: Snijd de tomaten door midden en haal met een lepeltje het de vulling uit de tomaat, bewaar deze! Snijd de tomaat nu in hele fijne stukjes. Snijd ook de ui en munt in fijne stukjes, doe de helft van de ui en al het munt door de tomaat. Bestrooi het geheel met versgemalen peper en zet apart. Doe de avocado samen met de vulling uit de tomaat in de keukenmachine en maak deze heel fijn, voeg tot slot de stukjes ui toe. Besprenkel zowel de tomaat als de avocado met de halve limoen. Als je de avocado niet direct op gaat eten plaats dan de pit van de avocado in het bakje erbij! Tip: Doe eerst de sla in een glas, dan de guacamole en sluit af met de salsa.

#Kerst #Diner #Salade

bottom of page