top of page
  • Noortje

Romanesco soep


Romanesco: ken je deze mooie decoratieve groente? De 'groene torentjesbloemkool'! Ik maakte er een soep van, onderstaande ingrediënten combineren erg goed met elkaar. Vanwege zijn voedingswaarde is de romanesco ook nog eens heel gezond, een kopje soep bevat erg veel vitamine C!

Ingrediënten:

- 1 romanesco

- 1 courgette

- 1 ui

- 1 biologisch vegetarisch bouillonblokje

- 0,5 pakje amandelcuisine

- 1/2 eetlepels olijfolie

- peper en Keltisch zeezout

- paar takjes verse koriander

Bereiding:

Snijd de ui fijn en bak in een laagje olijfolie, snijd ondertussen de courgette (kan gewoon met gewassen schil) in blokjes en bak mee. Bak ook de roosjes van de romanesco mee. Voeg een halve liter water inclusief het bouillonblokje toe, kook het geheel circa 10 minuten. Pureer je soep en serveer met een scheutje amandelcuisine, eventueel voeg je deze ook tijdens het pureren al een beetje toe. Wat verse koriander of hennepzaadjes past erg goed bij deze soep! Maak je soep naar smaak af met een beetje peper & zout!

Tip: Wil je je eiwitinname verhogen? Roer hier dan een lepel plantaardige erwten-proteïne door!

#Soep #Courgette

bottom of page