top of page
  • Noortje

Frisse amuse van mango & peper


Door het werk van mijn vader ben ik geregeld op de Nederlandse Antillen geweest: op zoek naar echt typische lokale gerechten kocht ik het kookboek 'De Antilliaanse keuken'. Hierin las ik over de 'Soeskaï'. Een goede 'Soeskaï' is behoorlijk pittig en bestaat uit slechts enkele ingrediënten zoals avocado of mango. Op de Antillen eten ze het als voorafje en ik vond de 'Soeskaï' uitermate geschikt als amuse! Deze frisse amuse van mango & peper is het eerste gerecht van het 6 gangen kerstdiner! Ik heb dit diner met blogger Kim van 'Food Health and Happiness' ontwikkeld! Het is naast feestelijk bovendien vegan én allergievrij!

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 mango - 1 passievrucht - 0,5 limoen - 0,25 rode peper - peper

Optioneel: - eetbare bloem

Bereiding: Snijd de mango in hele kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de rode peper heel fijn en doe deze erbij! Lepel de passievrucht uit en doe ook door de mango/peper. Roer alles goed door en knijp een halve limoen uit boven de kom. Laat enkele uren in de koelkast staan, zodat de smaken goed mengen. Voor het serveren voeg je nog een klein beetje versgemalen peper toe. Om het extra feestelijk te maken, plaats een mooie felgekleurde bloem op de amuse.

#Kerst #Diner

bottom of page