top of page
  • Noortje

Roze draken smoothie


De pitaja (of pitahaja of drakenfruit) komt uit Mexico, Midden Amerika en Zuid Amerika. De exotische vrucht is een waar feest om te zien: hij is echt prachtig. Hij stamt af van de cactus. Er zijn drie soorten pitaja's: - Wit vruchtvlees en een roze schil - Roze/rode vruchtvlees en een roze schil - Wit vruchtvlees en een gele schil

De 'roze dranken smoothie' is echt een enorm lekkere antioxidant en powerboost. De hoeveelheid van het recept was genoeg voor 3 glazen:

Ingrediënten: - 1 pitaja (de roze variant) - 1 banaan - 1 halve avocado

- 1 eetlepel eiwitpoeder (ik gebruik de vanille variant van Sunwarrior) - kokos/rijst 'melk'

- kokosschaafsel

Bereiding: Snijd de pitaja door midden (zie onderste foto) en lepel met een meloenbolletjes lepel wat bolletjes eruit. De rest schraap je er ook uit doe je in de blender. Voeg de avocado, banaan, eiwitpoeder toe en pureer in de keukenmachine/blender. Voeg naar smaak een hoeveelheid kokos/rijst 'melk' toe tot je de consistentie hebt van de smoothie die je lekker lijkt. Serveer met de bolletjes en kokosrasp op de smoothie! Tip: Ik had nog wat verse eetbare bloemen en heb een anijstakje in de smoothie gedaan, als je deze niet hebt kan je natuurlijk een klein beetje anijs toevoegen. Deze smaak was er erg lekker bij!

#Drank #Smoothie #Avocado #Eiwitpoeder

bottom of page