top of page
  • Noortje

Bouillon maken


Biologisch én vegetarische bouillonblokjes gebruik ik regelmatig maar 'gewone' bouillonblokjes niet. Ze zijn niet bepaald gezond want ze bevatten vaak slechte e-nummers, gist en smaakversterkers i.p.v. echte kruiden. Een biologisch vegetarisch bouillon blokje van de bio winkel (bv. groenten bouillonblokje van Nature Compagnie, staat op 'zonder gist') bestaat puur uit kruiden!

Zelf smaak creëren aan een soep is daarnaast ook erg makkelijk: door zelf een bouillon te maken voor je soepje! Ik maak altijd een kruidenbuiltje van diverse verse kruiden die ik in huis heb, eigenlijk is alles lekker. Denk aan basilicum, rozemarijn, peterselie, dille, bieslook etc. In de supermarkt of Dille & Kamille kan je een rolletje 'kooktouw' kopen, hiermee maak je het builtje vast. Voeg verder nog laurierblaadjes toe en peper & zout en eventueel beetje paprikapoeder en kurkuma. Laat dit lang in je soep staan, het lekkerste is een nacht in laten trekken!

#Soep #Bouillon

bottom of page