top of page
  • Noortje

Hartige paddenstoelentaart


Hartige taart eet ik eigenlijk nooit meer! Ik vind het erg lekker hoor, maar bladerdeeg is gemaakt van tarwebloem, melk, eieren en (oké hou maar op ;)). Ik had al heel lang een pakje bladerdeeg in de vriezer 'glutenvrije en melkvrije bladerdeeg' en dacht laat ik er nu maar eens wat van gaan maken!

Het werd een echte herfst variant van verschillende soorten paddenstoelen!

Ingrediënten: - 1 verpakking glutenvrij bladerdeeg (of zelf maken op basis van rijstmeel en plantaardig vetten) - 150 gram oesterzwammen

- 150 champignons - 150 gram spinazie

- 100 gram avocado

- 1 ui - 2 eetlepels edelgist - 2 eetlepels pijnboompitten

- 1 handje noten - 3 eetlepels kikkerwtenmeel met 3 eetlepels water - 3 eetlepels vegan strooikaas (ik gebruikte variant 'pizza' van nature moi) - 1 eetlepel olijfolie

Bereiding: Ontdooi de glutenvrije bladerdeeg. Snijd de ui fijn en bak in olijfolie. Snijd ondertussen de paddenstoelen fijn en bak mee. Ik gebruikte diepvries spinazie zodat deze niet te vochtig is, deze ontdooide bij de rest in de pan. Voeg op het einde de avocado toe en de edelgist. Meng het geheel met een beslag van 3 eetlepels kikkererwten en 3 eetlepels water. Voeg daarna de pitten en noten toe, hak de noten wat fijn. Leg de bladerdeeg in een bakvorm, doe het groentemengsel erover en bestrooi met de kaas. Bak circa 40 minuten af in een voorverwarmde oven!

Tip: Let goed op welke glutenvrije bladerdeeg je koopt, sommige varianten zijn tevens melk- en eivrij, maar sommige ook niet! Ik serveerde er salade bij én humus.

#Herfst #Taart #Borrelhap #Diner

bottom of page