top of page
  • Noortje

Amigo (Arnhem)


Bij Amigo in Arnhem kan je Mexicaans eten. Het is een restaurant wat al heel lang bestaat en waar het altijd erg druk is (reserveren is zeker op zaterdag een must). Ze serveren lekkere zelfgemaakte cocktails (Margarita's) en het eten is er ook prima! Zeker als je met een groep gaat eten, is Amigo erg leuk! Een beetje 'herrie' (wat al snel is met een grote groep) mag daar namelijk gewoon, het is erop ingericht. Het zit bovendien midden in het centrum (een zijstraatje van de Korenmarkt) op vijf minuten van het station dus een ideaal 'meeting point'. Daar gingen we: met een groep van 14 personen gereserveerd. Er was boven een leuk plekje voor ons ingericht (private dining ;)). Vooraf had ik eventjes gebeld of het eten i.c.m. allergieën mogelijk was, dit was geen enkel probleem. De dame aan de telefoon gaf mij het vertrouwen dat het inderdaad goed zou komen (mijn ervaring is dat soms ja zeggen, nee doen is, dus ik ben altijd blij als ik het idee heb dat het goed komt ;).

Vooraf een tomatensalsa met mais tortilla'tjes (volgens mij huis gemaakt). Daar kon ook quacamole los bij besteld worden, maar deze bevat room. Dit werd keurig erbij verteld. Als hoofdgerecht serveren ze diverse Mexicaanse gerechten; taco's, tortilla's, fajita's etc.

De fajita kon glutenvrij besteld worden met 'verdura' - groenten dus ;) De zure room en quacamole konden er dan niet bij, maar de rauwkost, bonendip en rijst wel. Het was een lekker gerecht. Omdat ze niet veel andere dingen hadden dan rauwkost kreeg ik die vijf keer zoals je ziet.

Enige tip die ik nog zou hebben is een avocado dip maken zonder room; als je toch avocado's in de keuken hebt is zo'n dipje zo gemaakt. Een 'smeerseltje' erbij is immers altijd wel echt lekker! En de rijst en bonen niet in het grote schaaltje maar ook in de kleine bakjes: dan hoef je de rest ook niet op te vullen omdat het nou eenmaal zo op de houten serveerplaat past ;) Maar dit zijn details, in de basis was het prima op orde en dat is het belangrijkste.

Amigo zit in een zijstraatje van de Korenmarkt: Pauwstraat 14 in Arnhem.


bottom of page