top of page
  • Noortje

Gevulde gele tomaat


Gisteren was ik in een mooie zaak waar wel heel veel keuze was in tomaten ;) (Landwaart Culinair, van de bloemen ;)) Ik koos de grote gele tomaat rechts onderin de laatste foto. Dit ras kleurt oranje bij het rijpen. De tomaat is vrij groot en weegt gemiddeld 85 gram, ze zijn zeer sappig, hebben een zachte structuur en een bijzondere smaak die ook wel wordt omschreven als een tomaat met een 'vleugje perzik'.

Ik heb de tomaat uitgehold en de tomaat, terwijl de risotto opstond, in de oven gezet. De risotto was in 25 minuten gaar, ik heb deze aangemaakt met het vruchtvlees van de tomaat. Ik vulde de tomaat vervolgens met de risotto. Tot slot heb ik het gerecht op smaak gebracht met bloemen zoals je ziet. Ik at er verder wat gegrilde aubergines bij met 'spinazie amandel dip'.

Ook inspiratie nodig voor een lekkere risotto?!

Check hier de variant met champignon & aubergine Check hier de variant met spinazie & paprika Check hier de variant met truffel

#Risotto #Diner #Vegan

bottom of page