top of page
  • Noortje

Erwtensoep


Het is deze week weer wat kouder geworden, het is echt herfst... De schaatsijzers blijven nog even in het vet, maar ter voorbereiding op de koek & zopie die hopelijk wel gaat komen, dacht ik: ,,ik ga een vegan erwtensoep maken''. De soep is echt super lekker geworden, een receptje om te bewaren en te delen. Je moet wel even de tijd ervoor uit trekken! Het beste maak je de soep een dag van te voren zodat de smaken nog lekker in kunnen trekken.

Ingrediënten voor een grote pan soep:

- 500 gram spliterwten

- 1 winterwortel - 1 ui

- 1 prei

- 1/4 knolselderij (let op bij diegene met overgevoeligheid voor selderij, anders weglaten!)

- 2 liter water - kruidenbuiltje/ kooktouw: takjes dille, bieslook, tijm, rozemarijn en los 2 blaadjes laurier

- eetlepel kurkuma

- naar smaak peper & zout

Bereiding: Laat de spliterwten in een bakje lauwwarm water weken (zeker een half uur/uur). Doe vervolgens de erwten met 2 liter water in een pan op een matig vuur. Maak ondertussen een kruidenbuiltje, dit doe je door wat takjes verse kruiden vast te binden met kooktouw. Voeg dit toe samen met het laurierblad, kurkuma en peper en zout. Laat dit een uur op matig vuur koken. Ondertussen maak je de winterwortel, ui, prei en knolselderij (indien mogelijk, zie bovenstaand) heel fijn (eventueel met de keukenmachine). Voeg na een uur toe en laat nogmaals koken, nu 45 minuten. Het lekkerste is om de soep nu af te laten koelen en de volgende dag op te eten. Haal vooraf wel het kruidenbuiltje en blaadjes laurier eruit.

#Soep #Bouillon #Winter #Vegan

bottom of page