top of page
  • Noortje

Eetbare bloemen


Ik hou heel erg van bloemen! Eigenlijk is er dan ook altijd wel een bloem in mijn huis te vinden. Bloemen zijn mooi en vrolijk en bovendien ruiken ze vaak lekker! Wat is er nou mooier dan dat ze ook nog eens lekker zouden smaken ;) Vandaag was ik bij 'Landwaart Culinair' (een mooie en inspirerende verswinkel die al meerdere prijzen heeft gewonnen) en ze waren precies vandaag begonnen met het verkopen van een bloemensalade! Deze salade bestaat voornamelijk uit groene eetbare plantjes/bloemen en op de salade lagen een aantal kleurrijkere bloemensoorten. De eigenaar van de zaak vertelde me dat de knopjes erg veel vitamines & mineralen bevatten omdat de voedingswaarden zich bovenin de knop verzamelen. De bloemen zijn dan ook erg gezond en werken als anti-oxidant. Het eten van deze salade is dus écht een gezonde salade! Eigenlijk hoef je aan deze salade ook niets toe te voegen (beter van niet als je het mij vraagt); een beetje olijfolie kan natuurlijk altijd.

Eenmaal thuis ben ik gelijk (als een ware chef met keukenpincet) de diverse soorten eruit gaan halen, zodat ik deze echt even afzonderlijk van elkaar kon proeven. De smaken zijn krachtig en variëren van anijs tot wat zuurder en van wat zoeter naar fris, munt, etc. Het is echt bijzonder dat zo'n klein bloemetje zo'n mooie smaak kan afgeven!

Hieronder wat mooie foto's van de eetbare bloemen... en jawel; ik vond ook nog een klein klavertje vier. Ik hoop dat hij geluk brengt! :)


bottom of page