top of page
  • Noortje

Borrelbrood


Hierbij een lekker recept voor een borrelbrood! Het is eigenlijk meer te vergelijken met een toastje, want het is veel dunner dan brood! Het is erg smaakvol en ideaal om te eten bij de borrel, ik zou zeggen 'smeer er allemaal lekkere dips op'!

Ingrediënten:

- 40 gram zonnebloempitten

- 25 gram lijnzaad - 25 gram pompoenpitten - 20 gram chiazaad

- 10 gram amandelen (= circa 5 stuks)

- 10 gram hazelnoten (= circa 5 stuks)

- 6 eetlepels kikkererwtenmeel met 6 eetlepels water - 15 gram olijfolie

- 1 snufje zeezout (gejodeerd zout)

Bereidingswijze

Meng het kikkererwtenmeel met het water en laat even staan. Mix daarna alle andere ingrediënten en voeg het meel/water mengsel toe. Zorg ervoor dat het niet te vast is, voeg anders nog wat extra kikkererwtmeel/water toe. Bak daarna in een brownie vorm in een dun laagje van ongeveer 1 cm op 220 graden af (in een voorverwarmde oven). Tip: Lekker met dit borrelbolletje :)

#Vegan #Brood #Glutenvrij #Borrelhap

bottom of page