top of page
  • Noortje

Goud amandeldrankje (Golden milk)


Golden milk is een verwarmende 'latte'. Een Ayurvedisch drankje dat past bij de tijd van het jaar! Er zijn verschillende variaties mogelijk: zoals met andere kruiden als anijs en kardemom óf met andere soorten plantaardige melk. Je kan het natuurlijk ook als basis gebruiken voor je (glutenvrije) havermout.

Hierbij een voorbeeld van een recept ter inspiratie. Op internet zijn dus talloze variaties te vinden en ook kant & klare kruiden mixen! Ik zou zeggen; probeer het uit zodat je jouw eigen favoriete 'Golden milk' ontdekt :)

Ingrediënten voor 1 persoon: - 225 ml amandelmelk (ongezoet/ongebrand) - 0,5 theelepel gember (je kan ook verse gember kopen bij de bio winkel: stukje van 1 cm bij 1 cm) - 0,5 theelepel kurkuma (je kan ook verse kurkuma kopen bij de bio winkel: stukje van 1 cm bij 1 cm)

- 0,5 theelepel kaneel - 5 tot 10 ml aguevesiroop

- snufje peper

Bereiding: Zet het pannetje met amandelmelk op matig vuur, het hoeft niet te koken. De verse gember en kurkuma rasp je fijn en doe je erdoor; mocht je verse gebruiken. Voeg ook de rest toe. Laat even staan zodat de smaken lekker intrekken: maar laat het dus niet koken. Zeef voor dat je het drinkt even de stukjes eruit!

#Drank

bottom of page