top of page
  • Noortje

Borrel bolletje


Zoals ik onlangs al schreef stond het zelf maken van een 'vegan borrel kaasje' nog op mijn lijstje. Onlangs heb ik super lekkere vegan kaas ontdekt op de beurs van het merk Charly. Ik vond dit echt een aanrader en geënthousiasmeerd door deze variant, besloot ik toch eens zelf aan het werk te gaan :)

Ik vind het eindresultaat een erg lekker borrelhapje, echter zou ik het geen kaas willen noemen, vanwege de verwachting (naar smaak en structuur van echte kaas) die het dan schept. Het recept is geïnspireerd op die van 'de groene meisjes'!

Ingrediënten: - 1 bakje ongezouten cashewnoten (bakje á 170 gram)

- 2 eetlepels edelgist - 1 eetlepel appelazijn - 1 tot 2 kleine eetlepels komijn (gemalen) - 10 knoflookolijven - peper & zout (ik gebruikte truffelzout)

Bereiding: Week de cashewnoten circa 1,5 á 2 uur in een bakje lauwwarm water. Doe de cashew daarna in een keukenmachine, zorg ervoor dat het heel fijn wordt. Doe daarna de edelgist, appelazijn, komijn, olijven, peper en zout erbij. Mix tot het 1 gladde massa is. Maak 2 bolletjes en doe deze in een plastic folie, plaats 2 uur in de koelkast. Garneer de bolletjes nu met wat jou lekker lijkt, bv. dille, koriander, gehakte amandelen, zaadjes, etc.!

Tip: Serveer er wat rijstwafels, glutenvrij brood of quinoa crackers bij!

Bovenstaande variant is gemaakt op basis van 200 gram cashew, stuk of 10 gemengde olijven, 1,5 eetlepel appelazijn, 3 eetlepels edelgist, 1 eetlepel hennepzaad, peper, truffelzout én verse basilicum en koriander en is door amandelstukjes gerold. Van deze hoeveelheden kan je 2 grote bollen maken. Als je geen allergie hebt voor mosterd (is een hoofdallergeen!) kan je hier nog een klein theelepeltje van toevoegen.

Je kan de pulp van je Chufamix gebruiken bij deze borrelbolletjes, check hier de uitleg van de Chufamix!

#Vegan #Borrelhap #Noten

bottom of page