top of page
  • Noortje

Bananenblokjes


Bananenbrood is dé ideale snack voor diegene die glutenvrij of tarwevrij eten. Ik heb eigenlijk altijd wel een aantal plakjes in de diepvries: omdat ik in deze variant hele noten had gedaan en tevens harde stukjes banaan op de bovenkant, zijn het met snijden bananenblokjes geworden i.p.v. plakjes! ;) In het reguliere recept van bananenbrood zitten wel eieren! Voor vegan's of mensen met een (kippen)ei allergie of intolerantie is onderstaand bananenbrood (zonder ei dus) ideaal! Het is glutenvrij én bevat geen ei!

Ingrediënten voor 1 brood/cake:

- 100 gram amandelmeel

- 2 rijpe bananen - 40 gram dadels - theelepel baking soda - naar smaak/ hoeft niet: 2 theelepels speculaaskruiden, handje noten, handje gojibessen én bananenchips als decoratie - I.p.v. 2 eieren die je er normaal door zou doen, maak je 'eieren' van wijnsteenbakpoeder met appel azijn. Vervang 1 ei door 1 eetlepel appel azijn en 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder. In dit geval dus keer 2. Meng dit zeer goed door elkaar, in een blender bijvoorbeeld, voordat je het toevoegt aan het beslag. Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels als dit niet het geval is, en leg ze even kort in een bakje water. Mix met de bananen in de keukenmachine daarna samen met de dadels. Voeg het mengsel bij het amandelmeel, voeg nu ook de extra's toe. In dit recept waren dat een handje noten, handje goji en speculaaskruiden. Voeg tot slot het mengsel van wijnsteen & azijn + de baking soda toe. Decoreer met wat bananenchips!

Bakken:

Doe het deeg in een vorm, ik bak altijd in een vorm inclusief bakpapier, omdat hij anders vrij snel kapot gaat met eruit halen: hij is wel wat natter doordat er geen ei in zit. Bak in ca. 45 minuten af, mocht de bovenkant te donker worden, dek deze dan af! Prik met een saté prikker in je bananenbrood om te kijken of hij gaar is, als de prikker droog blijft is hij goed! Je kan 'm ook de laatste 10/15 minuten uit het bakblik halen zodat de zijkanten beter gaar worden.

#Zoet #Amandelmeel #Banaan #Glutenvrij #Dadels

bottom of page