top of page
  • Noortje

Paprika met boekweit


Paprika's zijn heel gezond, zeker als je ze vult met allemaal gezonde ingrediënten zoals deze! Bovendien is dit ook een snel én lekker gerecht. Ideaal dus! Je kan dit gerecht ook de dag van te voren maken als je weet dat je een keer wat minder tijd hebt (en op de dag zelf in de oven wat langer verwarmen). De spinazie/amandel dip past er perfect bij en is echt een aanrader. Het handige is dat hij zowel koud als warm te gebruiken is: een ideale basis in de keuken net zoals humus dat voor mij is.

Ingrediënten voor 2 personen:

- 4 kleine paprika's - 100 gram boekweit

- 4 diepvries blokjes spinazie

- 1 handje pijnboompitten - 1 handje vegan strooikaas - een paar takjes koriander

- 1 biologisch vegetarisch bouillonblokje - 2 eetlepel esfenaj spinazie amandel dip (zelf maken óf kant & klaar van “Maza” maar let dan wel op: bevat wel selderij als ingrediënt) - peper

Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden op boven en onder grill. Snijd de paprika's zo dat je ze kan vullen en zet de paprika in een ovenschaal in de oven. Zet de pijnboompitten in een apart bakje erbij, door de bovengrill roosteren ze iets. Zet 100 gram boekweit op met een laagje water en bouillonblokje. De boekweit moet ongeveer een kwartier koken, voeg op het laatst als het water grotendeels is opgelost de spinazie toe. Roer het geheel goed door tot het water is verdwenen. Voeg wat blaadjes koriander toe en de peper. Voeg tevens 2 lepels esfenaj toe en roer goed door. Vul de paprika's met het mengsel, zet terug in de ovenschaal en garneer met pijnboompitten en vegan strooikaas. Zet nog een paar minuten in de oven! Serveer met wat verse korianderblaadjes.

#Diner #Glutenvrij #Paprika

bottom of page