top of page
  • Noortje

Wrap 'Hempfu' de Hobbit


Hennepzaad kan je ook kopen als een soort “tofu” blokje: hempfu! Het is een blokje hennepzaad wat je vooraf zelf kan marineren en daarna bijvoorbeeld bakken. Hennep staat bekend om het hoge gehalte aan eiwitten, B vitamines en diverse mineralen! Ik heb de hempfu gebakken voor in een wrap! Maar je kan het op diverse manieren eten! Deze Hempfu is gemaakt door het Belgische bedrijf de Hobbit. Het is helaas in Nederland slecht verkrijgbaar. Als ik het koop (bij de Gimsel in Rotterdam bijvoorbeeld), snijd ik vast porties en vries ik in. Dit gaat echt heel goed.

Ingrediënten voor 1 persoon:

- 1/2 verpakking hempfu

- glutenvrije wrap

- handje spinazie

- handje kidney beans

- halve (vlees)tomaat

- 2 eetlepels vegan strooikaas

- 1 eetlepel esfenaj spinazie amandel dip (zelf maken óf kant & klaar van “Maza” maar let dan wel op: bevat selderij als ingrediënt)

- kurkuma kruiden

- olijfolie

- peper & zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de hempfu in kleine blokjes en marineer de hempfu in olijfolie met kurkuma! Bak daarna de blokjes in een pan! Snijd de tomaat in blokjes en bak met spinazie en wat kidney bonen en peper en zout. Verwarm de wrap volgens aanwijzing op de verpakking in de oven. Smeer de wrap in met esfenaj, doe daarna de groenten erop, de hennep en strooi de kaas erover! Eet smakelijk!

Tip (update mei '18):

Sinds kort verkoopt de Hobbit in Nederland wel kleine burgertjes van hennepzaad. Ze zijn verkrijgbaar bij de biologische winkel en er zijn twee smaken: paprika en zeewier. De basis is naast hennep - rijst. Ik vind zelf de peper variant het lekkerste!

#Diner #Bonen #Hempfu #Esfenaj

bottom of page