top of page
  • Noortje

Wortelsoep met gember


Deze heerlijke soep van worteltjes met gember is echt een perfect soepje voor de tijd van het jaar! Gember heeft een verwarmend effect op je lichaam, ideaal dus in de herfst wanneer het buiten kouder wordt :)

Ingrediënten voor 3 kommen soep: - 400 gram worteltjes - 1 klein stukje gember (blokje van circa 1 bij 1 cm of meer als je vaker gember eet en de smaak waardeert) - 1 ui

- 1 (vlees)tomaat)

- 1 vegetarisch bio bouillonblokje - 400 ml water - 100 ml van blikje kokosmelk - 1 klein theelepeltje kurkuma (van alles ongeveer een half lepeltje) - 1 klein theelepeltje curry kruiden - 1 klein lepeltje komijn kruiden - peper en zout - olijfolie

Bereiding:

Snijd de ui en gember in kleine stukken en bak in olijfolie. Schil met een dunschiller de schil van de wortel en snijd in kleine stukjes! Daarna ook de tomaat in kleine stukjes snijden en doe deze bij de ui/gember. Bak enkele minuten. Voeg dan de bouillon en kruiden toe en laat 10 minuten koken. Voeg op het einde de kokos toe en pureer dan de soep. Serveer eventueel met wat cressen!

#Soep #Herfst

bottom of page