top of page
  • Noortje

Herfst-paddenstoelenburger


Door meer groente te eten, en groenten uit het seizoen, verminder je je klimaatafdruk. Groenten eten is dus niet alleen heel gezond voor jezelf maar ook voor je omgeving. De herfst doet traditioneel denken aan paddenstoelen! Hierbij een lekker recept voor home made 'herfst paddenstoelenburgers'.

Ingrediënten voor de burgers voor 2 personen: - 200 gram paddenstoelenmix (bv. shiitake, namenco, shimeji) - 100 gram zwarte bonen

- 50 gram gierst

- 30 gram geraspte vegan kaas (bv. nature moi) - 1 ui - paar takjes koriander - o,5 eetlepel oregano - 1/4e stukje van vegetarisch bouillonblokje van kurkuma - 0,5 - 1 ei - 3 eetlepels kikkererwtenmeel

- peper & zout - olijfolie

Voor de dip: - 3 eetlepels mayonaise - 1 theelepel truffel Bereiding: Zet de gierst op zoals op de verpakking staat en voeg het stukje bouillonblokje bij. Verdeel de paddenstoelen door 2 en snijd 100 gram heel fijn, snijd ook de ui (hou de helft apart). Bak deze met wat olijfolie in een pan tot dat het vocht uit de paddenstoelen is. Mix de bonen, ui en paddenstoelen even kort met de keukenmachine tot alles wat fijner is (kan ook met vork), voeg de gierst en vegan kaas daarna toe. Haal de blaadjes van de koriander en voeg toe samen met wat oregano, peper en zout. Meng alles goed door elkaar, voeg tot slot het ei toe en het meel zodat het mengsel een soort 'deeg' wordt. Vorm burgers en bak deze in olijfolie goudbruin!

Bak in een andere pan de overgebleven ui mét de overgebleven paddenstoelen. Deze kan je er los bij serveren!

Meng in een bakje de truffelmayonaise!

#Burger #Bonen #Champignon #Herfst #Truffel #Diner

bottom of page