top of page
  • Noortje

Zoete kastanjecake


Het is oktober: de blaadjes vallen van de bomen en overal zie je in het bos mooi gekleurde blaadjes, kastanjes en eikels liggen. De kastanje kan je ook eten: zo (poffen) óf als meel. Kastanjemeel is licht zoetig van smaak, glutenvrij en super lekker! Als je online zoekt naar recepten vind je er niet zoveel, zeker niet als ze ook nog eens allergievrij en suikervrij moeten zijn :) Maar met een mix aan ideeën ben ik een soort 'kastanje variant' gaan bedenken op het bananenbrood. Deze cake is wat 'feestelijker' dan het bananenbrood door toevoegingen zoals cacao en vanille. De geur van het deeg als je de cake bakt is overigens echt heerlijk. Enjoy!

Ingrediënten voor 1 cake:

- 150 gram kastanjemeel - 50 gram kokosolie

- 1 eetlepel vanille extract

- 10 dadels - 1 eetlepel cacao

- 2 bananen

- 2 eieren of vervanger (mix 2 eetlepels chiazaad met 6 lepels water en laat kwariertje staan)

- 4 plakjes gedroogde appel

- 1 eetlepel baking soda

Bereiding:

Leg 10 dadels in een bakje lauwwarm water. Verwarm de oven voor op hete lucht programma 170 graden. Meet 150 gram kastanjemeel af in een grote kom. Doe ondertussen 50 gram kokosolie in de cakevorm (ik gebruikte een klein bakvormpje: een halve van een grote maat) en plaats deze vast in de oven: dan kan deze ondertussen zacht worden. Doe 2 bananen, de eieren, de appeltjes en dadels in de blender. Als het goed vermengd is en fijn kan het door het meel, samen met de inmiddels warm geworden kokosolie, de lepel vanille extract, cacao en baking soda. Met een keukenkwastje kan je de overgebleven kokosolie even goed verdelen in de cakevorm. Doe daarna het beslag in de vorm en bak de cake af. Ik heb de cake 45 minuten gebakken op 170 graden en na een half uurtje met een prikker gekeken of hij van binnen gaar was.

#Cake #Glutenvrij #Dadels #Kokos #Kastanje #Zoet

bottom of page