top of page
  • Noortje

Appeltaartje met lavendel <3


In onze voortuin hangen heerlijke appeltjes. Vanmorgen scheen de zon er heel mooi op en toen dacht ik: ,,Heerlijk; appeltaart!'. Alleen 'normale' recepten bevatten natuurlijk suiker, room én tarwe (gluten), niet bepaald allergievrij. Afgelopen zaterdag kocht ik walnotenmeel en daar wilde ik een receptuur mee maken voor een lekkere appeltaart. Bovendien wilde ik er lavendel in terug laten komen. Ik was namelijk onlangs in Spanje en daar gebruikt men erg veel lavendel in zoete gerechten zoals cake'jes, taartjes etc. Ik vond dat super lekker!

Ingrediënten voor 1 klein taartje:

Bodem: - 100 gram amandelmeel

- 50 gram walnotenmeel

- 25 gram kokosolie

- 1 ei

Vulling:

- 1 appel (ik had hele grote appels aan de boom hangen, maar als ze vrij klein zijn is dat niet voldoende en neem je er 1,5 of 2)

- 25 gram ongebrande en ongezouten noten (ik heb pecan, walnoot en amandel erdoor gedaan uit de 'powermix raw' van 'de notenshop')

- 5 dadels - 0,5 tot 1 theelepel lavendel

Bereiding: Zet de oven op 170 graden aan om hem goed voor te verwarmen. Laat de dadels wellen in een bakje lauwwarm water. Doe 25 gram kokosolie in een bakje en plaats in de oven zodat het smelt. Meng dan de meelsoorten, het ei en de gesmolten kokos door elkaar. Maak een deegballetje en leg het even apart. Schil de appel en snijd kleine stukjes. Maak met een keukenmachine de dadels zeer fijn, meng dit bij elkaar en voeg ook de noten toe. Doe de lavendel even kort in een klein mini laagje water zodat de smaken vrijkomen en voeg dit daarna in geheel toe. Plaats het deeg over een bakpapier in de vorm, druk de zijkanten goed tegen de vorm en bewaar eventueel wat deeg voor de bovenkant. In het midden plaats je de vulling! Zet de taart in de oven en bak deze een half uurtje, check de taart dan even, eventueel moet hij iets langer (40 minuten).

Tips: - Voor een mooi glansje kan je de taart eventueel met een kwastje insmeren met eigeel.

- Wil je de taart wat zoeter? Doe dan zowel door het deeg als de vulling 1 eetlepel kokosbloesem! De taart wordt in ieder geval zoet door de toevoeging van

dadels dus als je suikervrij eet is het niet nodig. - Ik gebruikte een klein springvormpje, mocht dit een grote zijn, doe alle ingrediënten dan maal twee!

#Appeltaart #Amandelmeel #Glutenvrij #Kokos #Noten #Lavendel #Dadels #Zoet

bottom of page