top of page
  • Noortje

Tati (Nijmegen)


Als 'hotello' is uit eten voor mij altijd een feestje geweest: tegenwoordig hebben restaurants immers veel vegetarische opties op de kaart. Maar vegetarische opties zonder 'allergie ingrediënten' zijn schaars: vaak zijn de vega gerechten immers iets met kaas óf tarwe (pasta bv.). Een bezoek aan een restaurant kan op verschillende manieren uitpakken: óf je wordt aangenaam verrast óf het loopt uit op een teleurstelling (en buikpijn :S.). In de eeuwige zoektocht naar leuke restaurants die én vegetarisch koken én rekening kunnen houden met allergieën vond ik 'Tati'. Het zit in Nijmegen Oost, vlak bij waar ik vroeger woonde. Ze promoten zichzelf als het restaurant waar happy en healthy food geserveerd wordt wat ook nog eens voedzaam, gezond én vooral ook heel lekker is! Eigenlijk zoals het eten op mijn blog dus :) je begrijpt; het sprak me gelijk aan... Ze werken met groenten van het seizoen en bij voorkeur biologische ingrediënten. De menukaart is hoofdzakelijk vegetarisch en vegan. Ook geven ze op hun site aan dat tarwevrij, lactosevrij én suikervrij geen probleem is: waar mogelijk passen ze de gerechten aan!​

Bij binnenkomst stelde ik zelf met een paar kleine gerechtjes een voorgerechtje voor 2 samen: gegrilde groenten, amandelen, humus én glutenvrij brood. Ze serveren ook biologische wijnen, dus deze dronken wij erbij (ik let erg op of een wijn een biologische wijn is sinds ik zelf gezien heb hoe wijnvelden met gif bespoten worden). Als hoofdgerecht de 'vegetable chilibowl', een warme chili van zoete aardappel, gemengde bonen, cherrytomaat, avocado, yucatan pickled onions en tortilla (=glutenvrij). Het gerecht smaakte super goed.

Ik kan Tati aanraden, ook als je geen vegetariër, veganist bent of allergieën hebt! Tati zit in Nijmegen Oost aan Koolemans Beynenstraat 80 in Nijmegen.


bottom of page