top of page
  • Noortje

Chili Vegan in een bowl!


Gisteren ging ik uit eten bij Tati in Nijmegen. Een restaurant met voornamelijk vegan en vegetarische gerechten dat ook goed om kan gaan met allergieën. Ik zag daar een super lekkere Chilli Bowl op de kaart staan, gemaakt van zoete aardappel! Dit bracht mij op het idee om vandaag op zoek te gaan naar een lekker Chili recept! Ik zag héél veel varianten op internet, waaronder die van 'de groene meisjes'. Deze sprak me het meeste aan. Ik heb wel hier en daar het recept iets gewijzigd; o.a. de knoflook en citrus heb ik eruit gehaald en het iets minder pittig gemaakt. Hierbij het allergievrije recept ;)

Ingrediënten voor 4/5 personen:

- 1 ui - 1 gele of oranje paprika

- 1,5 blik/glas kidney bonen - klein potje maïs (of anders 1/3 van een grotere pot) - 2 blikken gezeefde tomaat - 2 eetlepels olijfolie

- 1/2 avocado's

Kruiden uit een potje:

- 1 eetlepel komijn

- 1 eetlepel koriander

- 1 theelepel cayenne

- 0,5 theelepel kaneel - 0,5 theelepel oregano

- naar smaak peper en zout Verse kruiden: - flink wat takken koriander (voor mij kan het niet genoeg zijn, maar niet iedereen is fan van koriander)

Bereiding: Snijd de ui en paprika fijn en bak eerst de ui en dan de paprika in olie! Voeg de kruiden uit de potjes toe, en laat dit even intrekken. Voeg dan de bonen, maïs en tomaten toe. Laat het geheel tien minuten/kwartier op een laag vuurtje staan. Snijd ondertussen de avocado in reepjes. Serveer in een bowl met verse avocado en koriander!

Serveertip: Eet deze lekkere chili met bv. rijst of quinoa! De groene meisjes gaven als tip zelfgemaakte guacamole met tortillachips (van maïs dus glutenvrij).

#Chilli #Bonen #Avocado #Vegan #Diner

bottom of page