top of page
  • Noortje

Pizza & Flammkuchen


Het 'aller-jammer'ste' van geen tarwe/gluten en kaasvrij leven is toch wel dat je niet meer zomaar spontaan een pizzeria in kan wandelen voor een lekkere verse pizza (vind ik)! Tuurlijk; je kan thuis heerlijke quinoa/bloemkool pizzabodems etc. maken, maar ik bedoel echt in de stad onverwachts even een pizza'tje gaan eten. Ik kwam op onderstaand 'pizza' idee door de 'flammkuchen'; een hele dunne wrap die een beetje lijkt op pizza! De basis van een flammkuchen is normaal gesproken een brood/tarwedeeg met crème fraîche: hierop gaat vaak spek of zalm en ui!

Ik vind deze variant een beetje tussen de flammkuchen en pizza inzitten. Ik gebruikte de glutenvrije wrap bodem van 'Schär': deze is gemaakt van rijstmeel. Let op: voor diegene die niet tegen soja kunnen: hij bevat wel een klein beetje soja eiwit (zoals de meeste artikelen van 'Schär').

Hierop strijk je met een lepel wat tomaten passata, dan eventueel een vers gesneden ui'tje, wat tomaatjes, paprika of in dit geval gegrilde groenten. Dan wat vegan strooikaas en een minuutje of 10 in de oven. Voor het serveren heb ik er nog wat waterkers over gestrooid. Eet smakelijk!

#Pizza #Flammkuchen

bottom of page