top of page
  • Noortje

Buddha Bowl bij rotatieplan


Pas als je 100 tot liefst 130 verschillende natuurlijke voedingsmiddelen per maand als richtlijn voor je menu neemt, ben je verzekerd van een gevarieerd voedingspatroon waarbij je alle vitaminen en mineralen binnen krijgt. Alleen natuurlijke voedingsmiddelen tellen mee als ingrediënt. Zeker als je gevoelig bent voor allergie/intolerantie is het zeer belangrijk gevarieerd te eten. Ook is het belangrijk om in de dagen te variëren: als je ingrediënt x op dag 1 eet, moet je die eigenlijk weer 3 dagen vermijden. Op deze manier kan je lichaam herstellen van huidige IgG-voedselallergieën (voedselallergie type 3, zie uitleg in deze link!) en de reactie op nieuwe overgevoeligheden vermindert.

Een mooie manier om goed te werken aan veel ingrediënten is het eten van 'buddhla bowls'. De bowl hieronder bevat al 13 ingrediënten!

Ingrediënten:

1) Komkommer

2) Wortel

3) Wasabi

4) Kikkererwten

5) Rode biet

6) Lollo rosso

7) Bimi

8) Kiemen

9) Kropsla

9) Peper

10) Knoflook

11) Olijfolie 12) Courgette

12) Tijm

13) Pitaja

De 'buddha bowl' is een gerecht uit de serie die ik maakte als receptontwikkelaar & food stylist in samenwerking met fotograaf Janneke Nijland.

#Salade

bottom of page