top of page
  • Noortje

Mexicaanse Taco


Taco's zijn gemaakt van maïs en daarom ideaal als je geen tarwe en/of gluten wilt eten! Met de vulling kan je eindeloos variëren! Zo maak ik zelf graag guacamole en bonendip! Bonen vind ik ideaal als je geen vlees eet. Bonen vallen onder 'peulvruchten': bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), limabonen, linzen, kikkererwten en kidneybonen! Ze bevatten net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamines. En ze bevatten in tegenstelling tot vlees géén verzadigd vet, geen zout (tenzij het natuurlijk wordt toegevoegd) en veel vezel. Bovendien hebben ze een lagere milieubelasting.

Hierbij een receptje voor deze bonendip! Enjoy...

Ingrediënten:

- 1 klein potje kidney beans

- 1/2 eetlepels olijfolie

- paar takjes verse koriander

- eetlepel komijn

- eetlepel oregano

- snufje peper

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in je keukenmachine.

Tip:

Deze dip is zowel koud (als een soort humus) én warm heel lekker! Als je 'm warm wilt eten kan je eerst een fijn gesneden rood uitje bakken in olijfolie, de bonen toevoegen, en op het laatst met het mixen de kruiden toevoegen. Je serveert 'm dan nog warm bij Mexicaans eten.

Tahin is gemaakt van sesam en dus een allergeen, voor diegene die daar geen last van hebben is een eetlepel tahin nog een smakelijke toevoeging!

Op deze foto zie je een Mexicaanse taco die gevuld kan worden met aangemaakte quinoa (met stukjes puntpaprika), quacamole, bonendip, maïs, ijsbergsla en gewokte groenten met ongebrande en ongezouten cashew!

#Mexico #Bonen #Avocado #Quinoa #Diner

bottom of page