top of page
  • Noortje

Vegan Mushroom


Hoewel ik eerder nog wel eens vegetarisch gestremde geitenkaas gebruikte in recepten, doe ik dat vanaf heden niet meer. Ik weet dat veel veganisten zelf lekkere 'kaas' maken van o.a. edelgist, maar in het kader van 'gemak' ben ik biologische kant & klaar varianten aan het uitproberen! Het zijn deze varianten die ik aantrof bij de bio winkel:

- Vegan Deli 'Mozzarella'

- Vegan Deli 'Cheddar'

Deze vegan 'kaas' producten zijn vrij van dierlijke melkproducten, biologisch en ... niet onbelangrijk, vrij van allergenen.

Daarnaast ontdekte ik de Veggi Filata (op de foto in 't midden). Echter, deze bevat lupine (=allergeen).

Op de verpakkingen wordt de serveersuggestie gedaan voor op brood, echter ik deed de vegan kaas door de quinoa. Ik heb eerst een portobello in de oven gedaan, deze heb ik voor de smaak lichtjes ingesmeerd met wat biologische paprika-/tomatenspread . Vervolgens heb ik de quinoa gekookt in groentebouillon. Ondertussen bakte ik een ui en rode en gele punt paprika. Deze heb samengevoegd met de quinoa en op de portobello gedaan. De 'kaas' heb ik in kleine stukjes gebroken en over de gevulde portobello heen gebrokkeld, samen met nog wat extra paprika-/tomatenspread heb ik de portobello nog enkele minuten in de oven gezet. Voor het serveren wat cressen erover en een lepeltje olijfolie! Ik moet zeggen, ik vind de smaak echt goed! Op naar het testen van de andere variant ('Cheddar').

#Champignon #Paprika #Diner

bottom of page