top of page
  • Noortje

Hoeve Klein Mariëndaal (Arnhem)


Op een heel klein stukje wandelen vanaf ons huis is het Mariëndaal (Arnhem). Wij wandelen heel regelmatig met ons hondje Charlie het bos in!

Op de theeschenkerij "Hoeve Klein Mariëndaal" kon je altijd verse groenten van het land kopen in een soort mini bio winkeltje. Toen ik er van de week was, bleek het winkeltje weg te zijn. De reden is dat ze de groenten niet koel konden houden en het dan te snel weg moest. Máár op verzoek kon ik nog van alles krijgen: andijvie, pompoen, rode kool, prei, pastinaak, etc! Toen ik gekozen had, ging iemand met een grote schep het land op en een paar minuten later had ik wat ik graag wilde: verser kan het niet!

Tijdens het wachten genoot ik van een lekker tomatensoepje (tomaten uit eigen kas), want er is ook een horeca functie op deze zorgboerderij! Onlangs heb ik ook een bruiloft gehad op deze locatie en het buffet was erg lekker en vooral de zelfgemaakte vegan pom was echt amazing! Ze kunnen echt super goed omgaan met allergieën en koken heel puur. Hoeve Klein Mariëndaal is echt een aanrader om even iets te drinken, een soepje of salade te eten of verse groenten te kopen (als ze hier tijd voor hebben)! Hieronder een aantal mooie foto's van de moestuin!

Van de groenten heb ik overigens zelf ook een soepje gemaakt: van courgette & prei (deze soep alleen dan nog 3 preien toegevoegd), Griekse moussaka (recept) en pompoensoep (recept)! De pom wil ik ook nog eens gaan maken.

Tot slot: in de zomer is er een bloemen'pluktuin', je kan dan je eigen boeket samenstellen! Een klein bosje (zo'n 10 stengels) kost € 5!

Hoeve Klein Mariëndaal is gevestigd aan de 'Diependalseweg 4, 6813 GE Arnhem'.


bottom of page