top of page
  • Noortje

Allergievrij @ Lowlands


Afgelopen week ben ik naar Lowlands geweest. Bepakt en bezakt met een hele kist vol eten van de biowinkel uit de buurt kwamen we aan: quinoacrackers, yam desem brood, zeewiercrackers, avocado's, bananen, tomaatjes, noten, dadels, raw food snackjes, pure chocola, puur natuur appelsap, groenten chipjes, gedroogde appeltjes, olijfjes, blauwe bessen, diverse kruiden theezakjes, amandelpasta en ga zo maar door... Ik wist al dat er op het terrein een foodtruck zou zijn met allergievrij eten: ik werd getipt door iemand die hiervoor de pinda-vrije satésaus leverde! Ik was hier heel benieuwd naar, meestal kan ik op een festival namelijk alleen een frietje eten. Je neemt het zekere voor het onzekere want je hebt geen zin om ziek te worden op zo'n festival... Maar goed: bij de tent dus geen problemen dankzij mijn compleet ingerichte 'keuken'. Gelukkig schonken ze op het festival terrein Heineken. Ik heb een kennis met coeliakie en hij hoorde ooit van zijn maag/darm arts dat Heineken synthetische gluten gebruikt om wereldwijd dezelfde smaak te creëren. Of het waar is weet ik niet, ze geven zelf op hun site aan: ,,Over het algemeen geldt: hoe helderder en blonder het bier, hoe minder gluten erin zit. In veel gevallen is lagerbier (in de volksmond vaak pils genoemd) geen probleem voor mensen met een glutenallergie. Allergische mensen hebben echter zelf de verantwoordelijkheid om te beoordelen hoe gevoelig ze zijn.'' Anyway, ik heb van sommige merken/soorten bier wel degelijk last - echter van deze niet. Bij de foodtruck van vrij voedsel was het erg druk, ik vroeg wat ik kon eten en noemde hiervoor op wat ik niet kon eten. Normaal gesproken kan ik dan vaak vertrekken ;) echter de jongen achter de foodtruck gaf gelijk aan wat wel kon. Een lekkere glutenvrije wrap met tomaatjes, spinazie, bonen, ui en sla was het resultaat. Ook de gnocchi op basis van aardappel zag er super lekker uit. De volgende dag ben ik nog terug gegaan en volgend jaar weer. Wat een feest om Lowlands door te komen zonder buikpijn of ziek zijn!


bottom of page