top of page
  • Noortje

Zeewier pasta


Als je graag pasta eet, is sea 'pasta' echt een gezond glutenvrij alternatief! Het is namelijk gedroogd zeewier wat groeit en verandert tijdens het bereiden. Het is erg rijk aan vezels en zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en omega. Het grappige is dat je wel echt 'zee' ruikt in de keuken, dit komt echt goed - je proeft dit totaal niet! Echt het proberen waard! Je kan het gewoon bereiden zoals je altijd je pasta eet, hierbij een idee voor een smakelijk recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

- 40 gram seamore (20 gram per persoon) - 2 portobello's

- 1/2 bakje kastanje champignon

- 3/4 eetlepels passata

- 1 rode ui

- 100 gram vegan kaas

- 1 eetlepel zomertruffel tapenade

- 1 handje cressen

- snufje peper

Bereiding:

Zet een pannetje met water op, kook de seamore 25 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bovenkant van de portobello in met een eetlepeltje truffel, leg stukjes vegan kaas op de portobello. Plaats de portobello gedurende zo'n 20 minuten in de oven. Snijd de ui en bak deze in wat olijfolie, voeg daarna gesneden kastanje champignon toe. Voeg tot slot de passata toe en een eetlepeltje truffel. Als de pasta klaar is, roer je deze door de groenten in passata. Leg tot slot de gevulde portobello erop en versier alles met wat cressen!

#Pasta #Champignon #Truffel #Zeewier #Diner

bottom of page