top of page
  • Noortje

Taartje van kokos & fruit


Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik erg fan van kokos en dadels :) Dit taartje van mijn lievelingsingrediënten vind ik dan ook héél lekker! Ik maak zelf altijd het liefst een klein taartje, onderstaand dan ook het recept voor 1 klein taartje! Mocht je een grotere bakvorm gebruiken dan doe je alles maal twee.

Ingrediënten voor klein taartje (16cm springvorm):

Voor de bodem: - 45 gram dadels

- 25 gram walnoten

- 25 gram cashew

- 15 gram kokosschaafsel

- 2 eetlepels water

Voor de vulling:

- 200 ml kokos "yoghurt"

- 100 ml ongezoet amandelmelk (of kokosmelk)

- 1 eetlepel agar agar (max 2/3 gram)

- paar eetlepels vers fruit

Bereiding:

Maak met de keukenmachine de dadels, walnoten en cashew fijn. Voeg wat water toe en het schaafsel, meng het geheel goed. Ik gebruikte zelf wat bakpapier onderin de vorm, dit hoeft niet. Maak van het mengsel een bodem, en strijk deze met een lepel glad. Plaats de bodem in de vriezer terwijl je de vulling gaat maken.

Zet een pannetje op het vuur met de amandelmelk en voeg als deze warm is de agar agar toe. Als hij gaat binden, voeg je de kokos toe. Tot slot kan je naar smaak vers fruit erdoor roeren.

Pak de vorm weer uit de vriezer en doe de vulling erop. Plaats minimaal 2 uur in de oven. Decoreer je taartje vooraf met vers fruit.

Tip: Als je de kokosyoghurt wat zoeter wilt hebben in je taartje kan je natuurlijk altijd een beetje kokosbloesem of agavesiroop toevoegen!

#Dadels #Noten #Kokos #Taart #Zoet

bottom of page