top of page
  • Noortje

Mexico uit de oven!


Mexico; de meeste kennen Mexico als het land van onder andere tortilla, taco, nacho, burrito en tequila! Omdat er vaak mais als basis gebruikt wordt zijn diverse Mexicaanse gerechten glutenvrij! Hier een lekker en snel gerechtje!

Ingrediënten voor 2 personen:

- half zakje tortilla chips (100% mais met zeezout)

- 1 kleine rode ui

- klein glazen potje kidney beans

- klein glazen potje mais

- half bakje kastanje champignon

- stukje geitenkaas

- 2 eetlepels milde geitenyoghurt

- 1 avocado

- 1 eetlepel olijfolie

- snufje paprika poeder

- snufje cayennepeper

- snufje peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en bak deze in een pan met een beetje olijfolie. Doe er daarna de mais en bonen bij en tot slot de kruiden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er een laagje chipjes in, een laagje groenten, wat geitenkaas, weer paar chipjes en dan groenten: zodat het goed verdeeld is! Verdeel er tot

slot nog wat geitenkaas over. Zet daarna zo'n tien minuten in de oven (zodat de kaas gesmolten is). Maak ondertussen de quacamole: prak hiervoor een avocado fijn en doe hier lekker veel peper bij! Doe er een lepel geitenyoghurt door dat het wat "sauziger" wordt! Eventueel doe je nog een beetje geitenyoghurt over de ovenschaal als een soort crème fraîche!

#Mexico #Glutenvrij #Geitenkaas #Bonen #Avocado #Diner

bottom of page