top of page
  • Noortje

Sporty Spinach!


Een speciale & gezonde smoothie voor de sporters onder ons! Eiwitrijk & vol magnesium! Bij sporters is de opbouw van spierweefsel belangrijk, hiervoor moet je voeding voldoende eiwitten bevatten. Eiwitrijke hapjes zijn voor sporters dus belangrijk! Naast eiwitten uit je voeding is een schep plantaardig eiwitpoeder door je smoothie een aanrader. Ik vind het zelf ook erg lekker (heb een blend van vanille & kokos)... Het is ook nog eens super gezond. Niet alleen voor sporters, ook voor vegetariërs/veganisten, want een aantal dierlijke eiwitten missen we immers.

Deze smoothie is voor sporters en op basis van magnesium bronnetjes (amandel, spinazie, avocado en banaan). Koolhydraten zijn net zoals eiwitten belangrijk voor sporters; we voegen banaan toe!

Ingrediënten voor 1 glas:

- grote hand spinazie (tevens ijzerrijk!)

- 1/3 avocado (sowieso een echte superfood :))

- 1/3 banaan (tevens koolhydraten)

- 1 eetlepel eiwitpoeder

- 1 grote scheut ongezoet amandelmelk (circa 100 ml)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een mooie groene smoothie van! Voeg naar smaak eventueel wat extra amandelmelk toe, mocht je de smoothie nog te dik vinden!

Tip:

De eiwitpoeders van Sunwarrior vind ik persoonlijk kwalitatief goed en smakelijk! Je kan avocado en spinazie uit de vriezer gebruiken voor een ijskoude smoothie!

Op de foto heb ik de smoothie gedecoreerd met wat chiazaad!

Je kan aan je smoothie ook een lepeltje bijenpollen toevoegen; deze "superfood" wordt beschouwd als één van de meest complete voedingsbronnen uit de natuur en veel sporters nemen deze omdat het energie zou geven!

#Smoothie #Spinazie #Avocado #Eiwitpoeder #Drank #Banaan

bottom of page