top of page
  • Noortje

Pompoen Pasta!


Pompoen vind ik erg lekker, ik maak vaak verschillende groenten zoals pompoen als ovengerecht maar pompoen is ook super lekker als soep! Deze pasta met pompoen is ook heerlijk. Ingrediënten voor 2/3 personen: - 2 handjes pasta (zie onderin "tips") - 400 gram pompoen - 10 cherry tomaatjes - 1 rode ui - 150/200 ml passata - klein stukje feta van schaap & geit - klein stukje verse geitenkaas - verse tijm en rozemarijn - 2 eetlepels olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen, ui en tomaatjes in stukjes. Vet een ovenschaal in met olie en leg hier de pompoenblokjes, ui en cherry tomaatjes in. Leg hierover heen een paar takjes kruiden tijm en rozemarijn. Eventueel doe je nog een klein beetje olie erover. Ondertussen kook je de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Bewaar apart. Na 20 minuten haal je alles eruit, de takjes zijn nu droog dus je kan de kruiden er zo af halen en over de groenten strooien! Pak de passata en de pasta: doe deze allebei erbij, roer even goed door. Strooi wat kaas over de overschoten, eventueel ook nog een beetje erdoor! Plaats nog tien minuten in de oven! Tips: 1) Ik heb zelf diverse soorten glutenvrije pasta. In de biologische winkel heb je ze op basis van quinoa, boekweit, erwten, mais, rijst, etc! Meestal mix ik ze zodat ik een gevarieerde smaak pasta heb! 2) Als je een pompoen snijden niet handig lijkt, koop je deze gesneden in de supermarkt! ;) 3) Serveer er een lekkere salade bij!

4) Over? Eet de volgende dag koud als pastasalade bij de lunch!

#Glutenvrij #Pompoen #Geitenkaas #Pasta #Diner

bottom of page