top of page
  • Noortje

Raw & vegan snack!


Zelf maak ik vaak raw snackjes gebaseerd op noten zoals amandelen of ik bak iets lekkers (niet raw dus ;)) met amandelmeel! Mijn zusje mag helaas geen amandelen, zij kan bijvoorbeeld geen bananenbrood eten op basis van amandelmeel (je kan deze ook heel lekker maken als je amandelmeel vervangt met kokosmeel, klik hier voor het receptje van het bananenbrood). Anyway, ik dacht laat ik dus een receptje verzinnen voor haar! Ik heb de basis van een ander receptuur gepakt en deze omgetoverd tot een lekkere nootvrije, glutenvrije, vegan, raw food snack met onder andere dadels, kokos, cacao en chufa! Chufa's zijn overigens knolletjes die rijk zijn aan vezels, vrij van allergenen, ze werken als prebiotica (goed voor je darmen), zijn rijk aan kalium en bevatten veel vitamine E: super gezond dus die mini knolletjes :)

Ingrediënten:

- 150 gram dadels

- 100 ml kokoswater

- 50 gram gepelde chufa's

- 50 gram cranberrie, goji, moerbei (1 kiezen of in mix kopen)

- 35 gram glutenvrije haver

- 25 gram kokosrasp (verdeel in tweeën)

- 1 eetlepel speculaas kruiden

Bereiding:

Zet de dadels een kwartiertje in het water (als er een pit in zit haal je die er eerst uit). Doe dan de overige ingrediënten (behalve kokosrasp en kokoswater) in de keukenmachine en maal fijn. Beetje bij beetje voeg de helft van het kokoswater en de helft van de kokosrasp toe. Na een kwartiertje voeg je de dadels toe en voeg je ook tijdens het malen weer wat kokoswater toe. Het moet een fijn mengsel worden, de chufa's zijn vrij hard dus kan nog wel 'stukjes' geven, dat is niet erg. Pak dan een cakeblik en doe hier een bakpapier in. Doe het mengsel hierin, druk goed aan. Doe op de bovenkant de rest van de kokosrasp. Zet in de koelkast, doe dit zeker 4 uur (of een nachtje). Als je gaat snijden moet je wel echt het idee hebben dat hij goed stevig is (dat duurt even).

Variatietips:

1) In plaats van enkel dadels kan je ook 3/4 dadels en 1/4 vijgen nemen!

2) Als je de kokos overheersend lijkt, kan je ook normaal water gebruiken.

3) Je kan ook kaneel nemen i.p.v. speculaaskruiden of een lepeltje vanille extract!

#Raw #Vegan #Dadels #Vijgen #Superfoods #Glutenvrij #Kokos #Zoet

bottom of page