top of page
  • Noortje

Courgette schuitjes


Deze heerlijke vegetarische gevulde schuitjes courgette zijn warm heel lekker. Je kan ze in de oven maken, maar ook voorbereiden en dan op de bbq (als pakketje) verwarmen. Tevens zijn ze koud ook lekker als lunch! Ze zijn gemaakt met ras el hanout kruiden, dit is een Arabische kruidenmix op basis van nootmuskaat, kardemom, gemberpoeder, piment, komijn, peper, kurkuma en kaneel! Ik heb deze mix van Simply Spices, een leverancier van kruiden die 100% allergeenvrije kruidenmixen kan leveren! Geen last van allergie dus! Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan, de quinoa smaakte echt heel lekker hierdoor!

Ingrediënten voor 2/3 personen: - 1 klein kopje quinoa - 1 courgette - 2 eetlepels ras el hanout

- 1 grote rode ui of 2 kleintjes

- grote hand spinazie

- grote hand gemengde noten (ongebrande/ongezouten) - handje zonnebloempitten

- klein handje cressen

- snufje peper

- snufje zeezout

- vegan kaasje (bv. geraspte kaas of mozzarella) - 2 eetlepels plantaardige cuisine zoals rijst- of amandel cuisine - 1 eetlepel olijfolie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette door midden en dan door de helft, haal de vulling eruit en snijd in blokjes. Zet de courgette in een ingevet ovenschaaltje in de oven. Maak de quinoa volgens de omschrijving op de verpakking. Snijd de ui. Bak de ui in wat olijfolie, voeg de blokjes courgette toe en de spinazie. Als de quinoa klaar is, meng je de kruiden erdoor, de noten, tevens wat peper en zout. Voeg dit bij de groenten en meng de vegan kaas erdoor. Pak de courgette schuitjes uit de oven, vul met de quinoa! Zet even paar minuten (circa 10) in de oven. Maak het bord op door er wat cressen over te strooien. Serveer met wat cuisine!

#BBQ #Salade #Diner

bottom of page