top of page
  • Noortje

Spinazie Frittata


Vandaag een heel simpel en snel gerecht: de frittata! Frittata is een Italiaans gerecht. Ik maakte 'm met spinazie maar je kan het eigenlijk met van alles maken! Hier het recept van de spinazie variant!

Ingrediënten voor schaal voor 2:

- 8 eieren (dit recept is zonder eieren niet mogelijk, het recept 'stamt' nog uit de tijd dat ik nog ei at!)

- 100 ml rijst cuisine (soort crème fraîche maar dan van rijst dus)

- 100 gram vegan strooikaas

- 150 gram spinazie

- 1 grote rode ui of 2 kleintjes

- halve groene paprika - Italiaanse kruiden (deze verse kruiden kan je in 1 verpakking onder "Italiaanse kruiden'' vaak tegelijk kopen):

- 2 takjes verse rozemarijn

- 2 takjes verse tijm

- 2 takjes verse oregano - 2 takjes verse salie

- 2 eetlepels olijfolie

- snufje peper

- snufje zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Nu de ui en paprika fijn snijden en bak deze in een lepel olijfolie in de pan, voeg daarna de spinazie toe! Bewaar dit apart. Meng in een hoge beker de eieren met de rijst cuisine, de kruiden, peper en zout. Roer goed door met een vork. De kruiden kan je fijn snijden of er zo doorheen doen als je ze van de takjes gehaald hebt. Doe een klein beetje olijfolie in de ovenschaal, leg eerst het spinazie mengseltje erop, dan het ei mengsel. Tot slot verkruimel je de vegan kaas erover! Zet 20 minuten in de oven, haal er na 20 minuten uit en plaats aluminium folie over de schaal. Plaats afgedekt nog 10 minuten in de oven.

Tip:

Je kan dit als een soort tapa eten, samen met andere lekkere dingen. Je kan 'm ook koud eten als lunch!

#Voorgerecht #Geitenkaas #Ei #Spinazie #Paprika #Tapas #Diner

bottom of page