top of page
  • Foto van schrijverNoortje

Tijgernootjes & Bijenpollen


Tijgernootjes (ook wel "Chufa" of "Aardamandel" zijn plantaardige knolletjes vrij van de 14 bekende en meest voorkomende allergenen! Je kan 'm gepeld kopen en eten door je kokosyoghurt of zo als snackje! Ik maakte er ook pas een raw snack mee!

De chufa bevat de mineralen magnesium, ijzer, zink en koper en is rijk aan fosfor, mangaan en kalium. Chufa is rijk aan vitamine E en rijk aan vezels!

Bijenpollen worden soms ingenomen door (top)sporters zodat ze snel over meer energie beschikken en zich fitter voelen. Bijenpollen bevatten heel veel vitaminen en mineralen! Ondanks dat het een pol is schijnt het ook heel goed te helpen bij hooikoorts! Sommige mensen zijn allergisch voor een bijenpol dus is wel kwestie van proberen! In ieder geval kunnen de bijenpollen de werking van ons immuunsysteem versterken en kán het bijdragen aan vermindering van allergieën en hooikoorts.

Tip:

Meng deze "superfoods" door je smoothie of kokos "yoghurt"!

#Kokos #Superfoods #Zoet

bottom of page