top of page
  • Noortje

Farinata brood & pizza


Farinata is een Italiaans plat brood, vaak wordt het gemaakt van kikkererwtenmeel. Hierdoor is het dus een glutenvrij brood! Kikkererwten bevatten koolhydraten,

vezels, eiwitten, ijzer en B-vitamines! Omdat er ook ijzer in zit is dit dus een goede vleesvervanger, je kan kikkerwten eten als humus, falafel en nu dus als brood! Ook lekker: maak er een pizza van! Zorg er dan wel voor dat het heel dun gebakken is!

Ingrediënten:

- 350 gram kikkererwtenmeel

- 1,75 liter water

- 4/5 eetlepels olijfolie

- 4/5 takjes kruiden, bv rozemarijn

- veel peper ;)

- beetje zeezout

Bereiding:

Meng het meel met het water, voeg telkens wat water toe aan het meel en blijf met een garde roeren! Als er een mooi beslagje is ontstaan, dek je het af en laat het minimaal 2 uur staan (buiten de koelkast!).

Dan verwarm je de oven goed voor op 220 graden. Meng ondertussen het beslag met peper, olijfolie, zout en kruiden! Bak in een pizza plaat of brownie bak vorm, en maak 'm erg dun: een laagje van maximaal 1 cm! Zet vervolgens 20 minuten in de oven.

Tip:

Serveer met olie en zoals op de foto een zeezout met truffel! Ook heel lekker is met een olijventapenade!

Je kan er ook een pizza maken, voeg bijvoorbeeld gewokte spinazie, rode ui, verse geitenkaas en zonnebloempitten toe!

#Glutenvrij #Kikkererwt #Pizza #Brood

bottom of page