top of page
  • Noortje

Ratatouille!


Ik ben gek op ratatouille, ratatouille is een gerecht van gestoofde groenten! Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in diverse landen rond de Middellandse Zee. De bereiding kan dus verschillend zijn, maar de basis ingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Zelf ben ik niet gek op knoflook, dus deze laat ik eruit. Ratatouille kan je warm en koud eten. Koud wordt het meestal gegeten met stokbrood, ik eet het dan met glutenvrij brood of een ander alternatief zoals raw lijnzaadcrackers/ quinoa rijstwafels, etc! In Italië serveren ze er vaak polenta (gemaakt van maïs) bij als het warm gegeten wordt!

Tip: Maak blokjes van een courgette, aubergine, ui en snij de cherry tomaatjes door midden! Meng dit in een kom met olijfolie, peper en Keltisch zeezout en laat dit in een voorverwarmde oven of op de bbq in een schaal een minuut of 20 op 220 graden staan! Voor het serveren kan je nog wat verse basilicum en olijfolie toevoegen! Een dag later is het koud ook super lekker: alle smaken zijn ingetrokken! Eet smakelijk!

#Gegrildegroenten #Courgette #Aubergine #Voorgerecht #Diner #BBQ

bottom of page