top of page
  • Noortje

Gevulde portobello


Champignons zijn super lekker en gezond! Ze bevatten veel vitaminen en mineralen (vitamine B2, foliumzuur, kalium)! Ook bevatten ze voedingsvezels. Paddenstoelen kun je daarom heel goed gebruiken om te variëren met je groente! Als vleesvervanger gaan ze over het algemeen niet zo goed door: ze bevatten namelijk te weinig ijzer! Daarom maakte ik mijn portobello vandaag met spinazie! Bovendien bevat een champignon geen vitamine B12 (deze komt alleen voor in dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren).

Bij mij staat een gevulde portobello vaak op het menu. Regelmatig gevuld met spinazie, tomaatjes, vegan mozzarella of geitenkaas, pijnboompitten en op het laatste toegevoegd: verse basilicum. Voor tips over kaas check deze blog eens! Hierin staan wat kaasjes en het adres waar ik deze zelf regelmatig koop!

#Snel #Voorgerecht #Bijgerecht #Champignon #Diner

bottom of page