top of page
  • Foto van schrijverNoortje

Chiazaad pudding


Chiazaad is een goede plantaardige bron van omega 3-vetzuren! Belangrijk als je geen vis eet! Maar ook bevat het magnesium, calcium, eiwitten, selenium, ijzer en kalium! Het bevat volop vezels: onze darmen hebben volop vezels nodig om goed hun werk te kunnen blijven doen! Ik gooi vaak ergens een lepeltje chiazaad doorheen! Deze pudding is zeer lekker & voedzaam!

Ingrediënten voor 2/3 personen:

- 250 ml kokokmelk

- 1 banaan

- 1 hand blauwe bessen

- 2 eetlepels chiazaad

- 1 eetlepel kokosyoghurt (van 100% kokos, dus de vegan variant van bijvoorbeeld biowinkel!)

- 2 aardbeien

- theelepel kokossnippers

- snufje kaneel

Bereiding:

Meng in de blender de kokosmelk en banaan en de helft van de blauwe bessen! Voeg hier daarna het chiazaad aan toe en roer goed door! Zet dit een paar uur in de koelkast! Gebruik mooie doorzichtig glaasjes, eerst een laagje kokosyoghurt; dan een laagje blauwe bessen, de pudding en garneer met aardbei, blauwe bessen! Voeg tot slot wat kaneel toe en kokossnippers!

#Kokos #Superfoods #Zoet

bottom of page