top of page
  • Noortje

Vegan kelp salad!


Kelpnoodles zijn heel erg gezond. Ze bevatten super veel voedingsstoffen, waaronder jodium. Jodium zit in brood (gejodeerd zout) dus zeker als je geen brood eet, is het goed om op je jodium inname te letten. Als vegetariër krijg je ze immers ook niet binnen door vis. Je koopt ze bij de bio winkel.

Ingrediënten voor 2 grote salades:

- 1 pakje kelp noodles - 1 glutenvrije rawfood biologische lijnzaadcracker (verkrijgbaar bij de bio winkel) - 1 baby sla - 1 halve komkommer - 1 kwart peen - handje olijven

- handje pijnboompitten Saus:

- 1 eetlepel olijfolie - 2 eetlepels boekweit meel - 1 theelepel kerrie (mild)

- 1 blikje kokos (200 ml)

- snufje peper

- snufje Keltisch zeezout

Bereiding: Maak de saus als volgt: verhit de eetlepel olie in de pan, voeg een theelepel milde kerrie toe. Fruit dit kort en voeg dan 2 eetlepels boekweit meel toe. Als je dit kort gefruit hebt, voeg dan het blikje kokosmelk toe. Laat even koken, je merkt dat het vast wordt. Voeg wat peper toe en keltisch zeezout. Roer de kelp noodles vervolgens door je sausje. Maak de salade op door alle ingrediënten toe te voegen: sla, komkommer, wortel, olijf en pijnboompitten! Breek tot slot de lijnzaad cracker in kleine stukjes en strooi deze erover heen!

#Vegan #Salade #Kelpnoodle

bottom of page