top of page
  • Noortje

Paprika & Tomaat soep


Een lekker soepje kan altijd! Deze variant is super snel, lekker én gezond! Wist je dat de bloem op de foto eigenlijk een uienbol is? Vraag er maar eens naar bij de bloemist ;)

Ingrediënten: - 500 gram tomaten (mix diverse soorten) - 2 rode puntpaprika's - 2 uien - handje basilicum cressen - 1 eetlepel kurkuma

- 1 eetlepel kerrie

- 1 eetlepel olijfolie

- 1 biologisch bouillonblokje (=500 ml incl. water)

Bereiding: Fruit de ui in de olijfolie, voeg de gesneden paprika en tomaat toe. Bak dit even kort. Voeg daarna de kruiden toe. Als dit allemaal door elkaar gebakken is voeg je 500 ml biologische vegetarische bouillon toe met de cressen. Laat dit even koken, een minuutje of tien, en pureer de soep daarna in de blender!

Tip:

Als je in de bio winkel je bouillonblokje koopt, check dan de ingrediënten. Je ziet dat er alleen kruiden in verwerkt zijn, en geen e-nummers. Regulier is dit wel het geval, haal daarom alleen de blokjes van de bio winkel.

#Soep #Vegan

bottom of page