top of page
  • Noortje

Artisjok <3!


Een van mijn lekkerste snackjes is een artisjokhart met vinaigrette!

Het is super simpel; je koopt een artisjok bij de groenteman en kookt deze dik een half uur in een pan water met wat witte wijn azijn en zeezout. Zorg ervoor dat de artisjok goed onder water blijft en kijk of een half uur voldoende is, hoe groter de artisjok hoe langer de kooktijd! Ik maak vaak een tapenade van tomaat, olijfolie, peper en zout en eventueel verse kruiden om erbij te eten. Maar deze keer heb ik er truffel olie bij gemaakt. Een beetje truffel van de traiteur aangemaakt met goede olijfolie! Je eet de onderkant van de blaadjes af, het is maar een klein randje wat vruchtvlees bevat! En als je de artisjokblaadjes helemaal op hebt volgt het hart! Eet smakelijk!

#Snack #Voorgerecht #Borrelhap

bottom of page