top of page
  • Noortje

Raw snack dadel&vijg


Op internet kom je veel rawfood snackjes tegen op basis van dadels. Ik heb mijn eigen twist gegeven aan deze recepten, dit is mijn favoriete recept. Ik deel 'm graag met je!

Ingrediënten: - 100 gram dadels zonder pit - 100 gram vijgen - 75 gram walnoten - 75 gram amandelen - 50 gram kokosolie - 3 eetlepels fijne kokossnippers/rasp - 2 eetlepels cacao - 1 eetlepel maca - 1 eetlepel lijnzaad

Bereiding:

Eerst laat je de dadels en vijgen een kwartiertje weken in een bakje water. Ondertussen meng je in de keukenmachine de noten, kokosolie en cacao. Als dit fijn is, voeg je de dadels en vijgen toe. Maak hier een soort deeg van zonder stukken. Voeg tot slot ook de maca en lijnzaad toe. Laat dit even rusten in de koelkast, en pak ondertussen de kokossnippers. Draai balletjes van je deeg, en rol deze door de snippers/rasp.

Tip:

Je kan ook amandelschaafsel gebruiken in plaats van kokosrasp! Bewaar de balletjes in de koelkast, ze zijn dan een paar dagen goed.

#Raw #Kokos #Togo #Vegan #Glutenvrij #Zoet

bottom of page