top of page
  • Noortje

Weckpotje komkommer


Oké, je moet een weekje geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Ik gebruik zelf nooit suiker, omdat ik nergens suiker aan toe voeg, dus ik heb het speciaal gekocht om dit recept uit te proberen (ik kreeg dit recept van een collega). Ik twijfelde om dit recept hier toe te voegen (in verband met het suiker)... Maar voor groenten in zuur heb je simpelweg wat suiker nodig. De kommer proeft na een week lekker zuur, het vocht inclusief de suiker gooi je weg dus de suiker eet je niet op. Er trekt een azijnachtige smaak in de komkommer, het smaakt knapperig. Hoe maak je 'm?

Ingrediënten:

- 1 komkommer

- 600 ml water - 100 gram suiker - azijn 80 ml (20% witte wijn azijn) - stukje gember - snufje zout

Bereiding: Je kookt het water, de azijn en de suiker en zout. Wacht tot alles opgelost is. Voeg ook de fijngesneden gember toe. Maak met een kaasschaaf plakjes van de komkommer. Deze plakjes doe je in het vocht in een grote weckpot. Laat het een week in de koelkast staan, eet daarna de uitgelekte komkommer.

#Komkommer #Bijgerecht #Wecken #Salade

bottom of page