top of page
  • Noortje

BBQ Salade


Het is weer lekker weer, de BBQ gaat aan: een lekkere en gezonde BBQ salade maak je zo...

Ingrediënten voor 1 grote schaal:

- 4 of 5 bataten

- halve courgette

- halve aubergine - 100 gram vegan kaas (bv. 'Charly all is fair')

- 40 gram salade (bv. botersla/ rucola)

- kiemgroenten - handje noten (ongebrand/ongezouten)

- handje zonnebloem- en pompoenpitten - snufje peper - snufje Keltisch zeezout - eetlepel olijfolie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bataat en maak er kleine stukjes van. Snij van de courgette en aubergine plakjes. Doe dit alles (apart) in ovenschalen met wat olijfolie, peper en zout. Hou de oven in de gaten, de aubergine en courgette zijn sneller klaar dan de zoete aardappel. Als de gegrilde groenten klaar zijn, laat je ze afkoelen. Later doe je dat ook met de bataat. Maak de schaal op door de salade onderin te plaatsen. Leg de bataat erop, en decoreer met de aubergine en courgette. Voeg daarna alles toe wat je lekker lijkt, zoals de vegen kaas, noten, kiemgroenten, noten en pitten en tot slot olijfolie.

#BBQ #Salade

bottom of page