top of page
  • Noortje

Teff amandel pannenkoek!


Heerlijk glutenvrij en zuivelvrije (koe- of geiten melkvrije) pannenkoek! Heel snel te maken dus ideaal als je wat minder tijd hebt.

Ik heb ze gemaakt met teff! Teff staat erom bekend dat het rijk is aan eiwit, ijzer en calcium, bovendien bevat het veel voedingsvezels en heb je dus niet zo snel na het eten weer trek! Sporters eten vaak teff vanwege de voordelen die het geeft.

Ingrediënten voor 2 personen:

- 100 gram teff meel

- 2 'eieren' (zie blog over 'eivervangers')

- 250 ml amandelmelk

- olijfolie of kokosolie

Bereiding: Meng de ingrediënten tot een beslag. Bak vervolgens de pannenkoek in olijfolie of kokosolie! Tip: Voor mijn eigen pannenkoek (op de foto) heb ik een fruit variant gemaakt met wat kokos yoghurt!

Een hartige is lekker met guacamole. Ik bak dan in de pan wat plakjes geitenkaas op de pannenkoek mee, daarna smeer je de pannenkoek in met guacamole en bijvoorbeeld stukjes ei, tomaat en wat basilicum blaadjes.

Met pannenkoeken kan je eindeloos variëren natuurlijk! :-)

#Snel #Pannenkoek #Glutenvrij #Ontbijt #Diner #Zoet #Brood

bottom of page