top of page
  • Noortje

Auberginedip & pesto


Lekker & gezond dippen: het kan! Ik vind het altijd super lekker voor het weekend; een glutenvrij broodje of groenten dippen. Hierbij twee varianten die ik graag maak: de auberginedip met noten én pesto. Allebei allergievrij, dus glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, eivrij etc.! Ik zeg: dip till you drop ;)

Pesto: Mix met de keukenmachine de basilicumblaadjes van 1 plantje met een flinke hand vol pijnboompitten, 1 bosui en wat vegan strooikaas. Maak dit aan met wat olijfolie, peper en Keltisch zeezout. Proef of je tevreden bent en voeg eventueel nog extra ingrediënten toe zoals een knoflookteentje.

Aubergine: Leg een aubergine in een oven van 220 graden, kijk na circa 40 minuten of hij zacht is. Laat de aubergine afkoelen. Hak 50 gram walnoten fijn. Maak daarna de aubergine zo schoon, dat je alleen het vruchtvlees bewaard; de schil gaat weg. Doe daarna het vruchtvlees met de fijngehakte noten en wat olijfolie, peper en Keltisch zeezout in de keukenmachine. Je kan deze dip finetunen naar jouw eigen smaak, denk aan verse peterselie, koriander of knoflook.

#Borrelhap #Dips

bottom of page